Košarka
0

BiH pobjedom nad Makedonijom završila kvalifikacije

Sarajevo-x.com
Fedja Krvavac/Fotoservis.ba
Fedja Krvavac/Fotoservis.ba
U posljednjoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Eurobasket 2011, košarkaška reprezentacija BiH je dobrom igrom savladala reprezentaciju Makedonije rezultatom 83:71.

Večerašnja pobjeda reprezentacije BiH nad Makedonijom je bila ukupno treća koju je naša reprezentacija ostvarila u osam kvalifikacijskih susreta.

U prvoj četvrtini Makedonija je bila bolja te su gosti nakon deset minuta igre imali prednost od pet poena.

Polovinom druge četvrtine, reprezentacija BiH je izjednačila i preokrenula rezultat u svoju korist, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 40:34 za naš tim.

Dobrom igrom u trećoj četvrtini naši reprezentativci su povećali vodstvo i održavali ga do kraja utakmice u kojoj je reprezentacija BiH savladala Makedoniju rezultatom 83:71.

U večerašnjoj utakmici najefikasniji je bio Đedović sa 20 i Bavčić sa 19 poena, dok je Varda ubacio 15 poena. U reprezentaciji Makedonije najefikasniji su bili McCalebb sa 19 i Antić sa 15 poena.

U drugom meču grupe B Ukrajina savladala Veliku Britaniju 75-66 čime je onemogućila našoj reprezentacij plasman u baraž. Naime, Ukrajina je najbolja u međusobnom duelu i nakon osam kola završila je na trećem mjestu.

Tabela

  1. Velika Britanija 6/2 14
  2. Makedonija 5/3 13 3.Ukrajina 3/5 11 4.BiH 3/5 11 5.Mađarska 3/5 11