Košarka
0

BiH košarkaši završili prvi dio priprema za EP u Švedskoj

Klix.ba
Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine obavili su prvi dio priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati u Švedskoj.

(Hayat) Nakon jučerašnjeg treninga, 14 igrača, koje je odabrao Draško Prodanović, selektor bh. tima, avionom je otputovao u Zagreb odakle danas kreće put Švedske, na turnir gdje će pored BiH i domaće selekcije učestvovati još Slovačka i Latvija.

Selektor je spisak odredio nakon posljednjeg treninga uoči puta za Zagreb, a poznato je samo da će dvojica igrača ostati u Sarajevu, dok će jedan od 17 igrača, koliko ih je trenutno na pripremama, otputovati kući.

Turnir u Švedskoj biće prilika da stručni štab provjeri efikasnost dosadašnjeg dijela priprema, koje su prema ocjeni većine igrača bile veoma uspješne.

Bh. reprezentacija u Švedskoj će odigrati tri meča (Švedska 9. avgusta, Slovačka 10. avgusta i Latvija 11. avgusta). Dan nakon posljednjeg meča izabranici Draška Prodanovića putuju u Zagreb, a 14. avgusta u Pazinu igraju utakmicu protiv Hrvatske. Za 15. avgust planirana je utakmica protiv juniorske selekcije SAD-a, a 16. avgusta je povratak u Sarajevo.

U bh. prijestolnici naš najbolji tim pripremat će se do 28. avgusta kada odlazi u Keln na prijateljsku utakmicu protiv Njemačke.

Posljednju provjeru pred start EP bh. selekcija imat će protiv Švedske, 31. avgusta u Sodertaljeu.