Nastavak kvalifikacija za EP
21

Bh. košarkaši večeras u Holandiji idu na novu pobjedu

Piše: E. Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Nakon što su u prvoj utakmici kvalifikacija za plasman na Eurobasket, teže od očekivanog, izabranici Ace Petrovića savladali Latviju večeras igraju protiv neugodne selekcije Holandije.

Bh. reprezentativci su već odradili nekoliko treninga i sa dosta optimizma i samopouzdanja očekuju meč sa domaćinom.

Naš državni tim želi ponuditi najbolje što može u ovom trenutku. Naglašavaju da u okršaj sa Holanđanima ulaze s maksimalnom ambicijom i maksimalnim optimizmom.

"Idemo da pobijedimo“, kratko je prije odlaska na ovo neugodno gostovanje rekao selektor bh. tima Aco Petrović. Svjesni su u svlačionici kvaliteta suparnika, koji zaslužuje sav respekt, ali je pobjeda riječ koja se jedino upotrebljava.

Ono što donekle može zabrinjavati sve ljubitelje čarobne ige pod obručima jeste činjenica da naš državni tim ima kratak roster igrača.

U trijumfu protiv Latvije učestvovalo je sedam igrača. Na to je upozoravao i selektor Petrović koji je često podvlačio kako se mora popraviti igra u odbrani.

Utakmica u Almereu počinje u 19:30 sati, a kako sada stoje stvari neće biti direktnog prijenosa.

Osim duela BiH i Latvije u grupi D je u prvom kolu odigran meč Rumunija – Holandija 90:84. U prvom kolu slobodna je bila selekcija Gruzije.