Košarka
104

Bh. košarkaši večeras igraju protiv Velike Britanije za plasman na Eurobasket

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaška reprezentacija BiH večeras će u Skenderiji od 20 sati dočekati selekciju Velike Britanije u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine. Pobjedom u ovom meču naša reprezentacija će ostvariti direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Duška Ivanovića u prethodna dva kola ostvarili su dvije pobjede. Prvo su u Londonu, 13. augusta, savladali Veliku Britaniju 80:67, a četiri dana kasnije u prepunoj dvorani Mejdan u Tuzli pao je i Island, 72:62.

Večeras je bh. košarkašima potrebna bilo kakva pobjeda za novi plasman na Eurobasket.

Reprezentativci Elmedin Kikanović i Andrija Stipanović su na konferenciji za medije uoči ovog meča izjavili kako će igrači dati sve od sebe da večeras zabilježe pobjedu.

Kikanović je dodao da pobjeda protiv Velike Britanije ne bi smjela doći u pitanje te pozvao sve navijače da dođu u nedjelju u Skenderiju.

"I u posljednjoj utakmici protiv Islanda ići ćemo na pobjedu jer nam je cilj da kao prvi iz grupe idemo na Evropsko prvenstvo", naveo je Kikanović.

Stipanović je istakao da mu je drago što će igrati u Sarajevu koje ima dobru sportsku publiku.

"Pobjedom protiv Britanije moći ćemo ići mirne glave na Island i uspješno završiti kvalifikacije", kazao je Stipanović.

Prodaja karata za ovaj meč ide odlično i očekuje se puna Skenderija večeras. Cijena karata za ovaj meč iznosi 10 KM za tribine i 15 KM za parter. Utakmicu će direktno prenositi BHT 1.