Ključni dvoboj sa Belgijom
0

Bh. košarkaši nastavljaju doigravanje za EP

Piše: Edin Isanović
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Za ostanak na liderskoj poziciji u sudaru sa Belgijancima pored pobjede dovoljan bi bio i poraz do pet poena razlike.

Izabranici selektora muške košarkaške reprezentacije Mensura Bajramovića večeras će odigrati četvrtu utakmicu u okviru grupe "A" doigravanja za odlazak na Eurobasket u Poljskoj. Suparnik je Belgija. Naša odabrana vrsta do sada je ostvarila tri pobjede i lider je pomenute grupe.

Za ostanak na liderskoj poziciji u sudaru sa Belgijancima pored pobjede dovoljan bi bio i poraz do pet poena razlike. Naime, u Zenici su naši reprezentativci protiv istog rivala slavili rezultatom 82-77.

Ukoliko se uspiju zadržati na vrhu tabele, posljednja prepreka za odlazak na kontinentalnu smotru bila bi reprezentacija Francuske.

Prvi šef struke naše nacionalne vrste podvlači da će prioritetni cilj biti zaustavljanje najopasnijeg igrača domaćih, Axela Hervellea. U prvom sudaru na parketu zeničke Arene košarkaš Real Madrida ubacio je 33 poena, pa šef državne selekcije s razlogom apostrofira najjače oružje Belgije.

Svakako treba napomenuti da bh. reprezentativci u odličnoj atmosferi očekuju ovaj meč koji počinje u 20 sati uz direktan prenos na BHT1.