Košarka
94

Bh. košarkaši igraju protiv Francuske na Eurobasketu

Piše: Edin Isanović
Elmedin Kikanović (Foto: EPA)
Elmedin Kikanović (Foto: EPA)
Bh. košarkaška seniorska reprezentacija igra večeras drugu utakmicu na Eurobasketu. Protivnik je domaća selekcija - Francuska. Izabranici Duška Ivanovića poraženi su u subotu od Poljske rezultatom 68:64.

Okršaj sa Poljacima potvrdio je pravilo da bh. nacionalni tim loše igra na početku Evropskog prvenstva. Ipak, da su pojedini igrači koji brane boje našeg državnog tima bili precizniji iz izglednih situacija, rezultat je mogao biti i drugačiji. Vjerujemo kako će večeas protiv "Trikolora" smanjiti broj grešaka na minimum i možda iznenaditi Francuze.

Da bi došli do eventualne pobjede mnogo bolje trebaju odigrati Kikanović, Gordić i Šutalo. Također, slaba druga četvrtina protiv Poljske, ne smije se ponoviti. Sve sugerira da bh. selekciju čeka težak meč. Osim jakog rivala, protiv sebe će imati i publiku koja će podržavati domaćina.

Ipak, nadamo se kako će sjajni košarkaški stručnjak koji sa klupe vodi bh. reprezentaciju postaviti igru koja će Francuzima zadati mnogo problema. Stipanović će ubacio najviše poena protiv Poljske. Od njega se očekuje dobra partija i večeras.

Inače, Francuska je u prvom kolu pobijedilia Finsku 97:87. Ipak, moglo se uočiti da imaju mnogo pukotina u odbrani. Bilo je vidljivo da su ranjivi. Utakmica Francuska – BiH počinje u 21:00 sati uz direktan prijenos na Federalnoj televiziji.

Tabela

  1. Francuska 1/0 2
  2. Poljska 1/0 2
  3. Izrael 1/0 2
  4. Rusija 0/1 1
  5. BiH 0/1 1
  6. Finska 0/1 1