Košarka
16

Bh. košarkaši danas protiv Bjelorusije igraju za žrtve poplava

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv selekcije Bjelorusije, u sklopu međunarodnog turnira u Sarajevu.

Izabranici selektora Duška Ivanovića igrat će za žrtve poplava u BiH, odnosno sav prihod od prodatih ulaznica za navedeni turnir bit će doniran osobama koje su u poplavama izgubile svoje domove.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović je rekao na današnjoj konferenciji za medije da će turnir biti odlična provjera Ivanovićevog tima, jer su svi protivnici renomirane košarkaške ekipe.

"U Sarajevo su došli svi učesnici turnira. Italija je stigla u snažnom sastavu s NBA igračima, Crna Gora bez NBA igrača, ali opet u respektabilnom sastavu, a Bjelorusija je dobar tim koji ne treba potcijeniti", naglasio je Mahmutović.

Medijima se obratio i prvi asistent Ivanovića, Nenad Trajković, koji se osvrnuo na trenutno stanje u reprezentaciji BiH. Istaknuo je da neke igrače muče lakše povrede, ali da će utakmice turnira poslužiti selektoru BiH da uvidi s kakavim snagama raspolaže.

"Nakon petnaest dana intenzivnijeg treniranja imat ćemo priliku da na utakmicama vidimo čime raspolažemo. Naš cilj nije da pobijedimo na turniru, nego da spoznamo s kakvim snagama raspolažemo i da se uvjerimo u mogućnosti ekipe, a nakon toga ćemo znati šta moramo popraviti u našoj igri", objasnio je Trajković.

Za BiH će igrati kapiten Mirza Teletović za kojeg je uplaćeno osiguranje, dok Amerikanac DJ Cooper ima problema s povredama i neće biti u potpunosti spreman za igru.

Utakmica BiH - Bjelorusija igrat će se danas u 17.30 sati u Skenderiji, dok će od 20 sati snage odmjeriti Italija i Crna Gora.

Sutra od 17 sati igraju BiH i Italija, a Bjelorusija i Crna Gora od 20 sati. Posljednjeg dana turnira, u nedjelju 20. jula, sastaju se BiH i Crna Gora od 17.30 sati, te Italija i Bjelorusija od 20 sati.