Košarka
510

Bh. kadeti u Zenici slavili u pripremnom meču za SP nad Čelikom 64:50

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Gradskoj areni u Zenici odigrala revijalnu utakmicu protiv OKK Čelik u sklopu priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u košarci.

Početak utakmice u Gradskoj areni u Zenici kojoj je prisustvovalo oko 1.000 gledalaca donio je dosta uzbuđenja.

Sjajne akcije na obje strane obilježile su prvu četvrtinu, ali i greške koje su pravili košarkaši obje ekipe u završnicama akcija.

Izabranici Josipa Pandže u prvoj četvrtini su bili bolji za deset koševa (11:21), a u drugoj četvrtini igralo se koš za koš, a uzdahe sa tribina izmamljivao je Džanan Musa koji je zakucavao u svome stilu. Na pauzu se otišlo pri rezultatom 27:41.

Treća četvrtina nije donijela mnogo uzbuđenja na parketu. Igra bez previše kreativnosti uz igru koš za koš donijela je više prednosti bh. kadetima koji su postigli 14 koševa, dok su domaći postigli tri koša manje za konačnih 38:55 u trećoj četvrtini.

Posljednja dionica ponajviše je donijela grešaka na terenu koje niko nije iznao iskoristiti. Igrao se četvrti minut, a izabranici Josipa Pandže postigli su tek dva poena.

U drugom dijelu posljednje četvrtine bh. kadeti dodaju još koševa na svoj konto, a utakmicu su priveli kraju sa rezultatom 50:64.

U redovima Čelika najefikasniji je bio Durmo sa 18 poena, dok su naše kadete predvodili Musa sa 17 i Čerkezović sa 12 poena.