Košarka
0

Bayern demolirao Crailsheim, novi poraz Albe

Piše: O. T.
(Foto: Bayern Twitter profil)
(Foto: Bayern Twitter profil)
Nakon sjajnog otvaranja sezone i osam uzastopnih pobjeda, Alba iz Berlina upisala je drugi vezani poraz u 10. kolu Bundeslige. Ovog puta na domaćem terenu poraženi su od Bremerhavena (80:69) kojem je to tek druga pobjeda u sezoni. U istom terminu Bayern je pregazio Crailsheim rezultatom 106:59.

Alba je od početka zaigrala loše i nakon prve četvrtine bilo je 26:17 za goste koji su do sada upisali samo jednu pobjedu u prvenstvu. Do kraja poluvremena razlika se povećala i bilo je 48:32.

Domaći tim je bolje zaigrao u drugom poluvremenu, ali nije uspio preokrenuti rezultat. U trećoj četvrtini razlika je smanjena za tri poena, a na kraju je na semaforu stajalo 80:69.

Elmedin Kikanović je za Albu u ovom meču ubacio 14 poena i dodao šest skokova.

Bayern je na svom terenu demolirao Crailsheim. Već nakon prve četvrtine imali su "+22". Bilo je 33:11. Rezultat na poluvremenu glasio je 58:29. U trećoj četvrtini razlika se povećala za 12 poena, a do kraja za još osam poena što je u konačnici iznostilo impresivnih 106:57.

Nihad Đedović je postigao 12 poena za Bayern, dok Alex Renfroe nije konkurisao za ovaj meč. Najviše poena za Bayern ubacio je Rivers, ukupno 16.

Tabela: