Košarka
0

Bašović: Zadovoljni smo igrom protiv Srbije

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Mlada košarkaška reprezentacija BiH (U-20) u protekla dva dana odigrala je dvije pripremne utakmice za Evropsko U-20 košarkaško prvenstvo protiv mladih selekcija Srbije (U-19, U-18), u kojima je poražena sa sedam i dva razlike.

Uprkos porazima, bh. stručni štab nije bio razočaran igrom i zalaganjem na terenu. Pomoćni trener bh. selekcije Sabahudin Bašović je kazao Feni da su bh. košarkaši igrali dobro, ali da su na kraju izgubili od uigranijih selekcija Srbije koje su imale i dosta sportske sreće.

''Mlade selekcije Srbije igraju zajedno duže vrijeme, dok se mi tek uigravamo. Pogodili su nekoliko šuteva iz nemogućih situacija, a na konačan rezultati je utjecao i konstantan pritisak koji je njihova klupa vršila na sudije. U drugoj utakmici smo odmorili starije igrače i dali priliku mlađim reprezentativcima'', objasnio je Bašović.

Reprezentaciju BiH očekuju utakmice protiv Portugala i Holandije, koje će biti odigrane 7. i 8., te 11. i 12. jula.

BiH se nalazi u D-grupi divizije B u kojoj će snage odmjeriti sa selekcijama Izraela, Belgije, Islanda i Bjelorusije.

Košarkaši Bosne i Hercegovine će igrati prvu utakmicu protiv Islanda 4. jula u 21.15 sati na Ilidži. Nakon toga slijede susreti u Skenderiji protiv Belgije 15. jula u 20.00 sati i protiv Bjelorusije 16. jula u 15.00 sati. Susret protiv selekcije Izraela na rasporedu je 18. jula u 14.00 sati na Ilidži.