Košarka
7

Barcelona pobijedila Real, prvaka odlučuje peta utakmica

Totalsport
Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu savladali domaći Real s 81-75.

Nakon što je "kraljevski klub" dva dana ranije deklasirao Katalonce s 85-59, u srijedu je ponovno pred svojim navijačima imao prilike doći do željene treće pobjede u seriji kojom bi osigurao naslov. No, Barcelona je praktično od samog početka kontrolirala utakmicu. Na poluvrijeme je otišla s pet koševa prednosti (39-34), a u nastavku je održavala vodstvo i na koncu izborila petu utakmicu u kojoj će u subotu biti domaćin u svojoj Blaugrani.

S 24 poena, pet skokova i četiri asistencije prvo je ime Barcelone u srijedu bio Erazem Lorbek, dok je Judson Wallace dodao 16 koševa i šest skokova.

Najefikasniji je kod Reala bio Nikola Mirotić s 14 poena, ali najbolji je kod domaćih ipak bio hrvatski reprezentativac Ante Tomić koji je za 22 minute na parketu ubacio 12 koševa, uz šut 6-7, te uhvatio šest lopti pod obručima. Endesa liga, finale doigravanja, četvrta utakmica:

Real Madrid - Barcelona 75-81

Serija je izjednačena na 2-2