Euroliga
0

Barcelona bez muke do naslova prvaka Evrope

Totalsport
Svoj drugi naslov klupskih košarkaških prvaka Europe (prvi datira iz 2003.), osvojili su Barcelonini igrači. U pariškom finalu Olympiacos nije imao izgleda o čemu svjedoči konačnih 86-68.

Finale prije finala za Barcelonu je zapravo bila polufinalna utakmica protiv moskovskog CSKA. Slavili su u njoj 64-54 i dočekali Olympiacos kojeg je u utakmici za borbu za zlato dobrano iscrpio Partizan. Drugi je finalist odlučen tek u produžetku, a bilo je 83-80 za grčku momčad.

U pariškom Bercyu u nedjelju upitnika oko ukupnog pobjednika nije bilo.

Jača, kompaktnija i sigurnija Barcelona 40 minuta dugim dvobojem dominirala je od početka do kraja, pa je tako posljednje zapisano vodstvo Grka bilo ono iz samog uvoda susreta (6-5).

Juan Carlos Navarro, najkorisniji igrač Final Foura, bio je neriješiva zagonetka za obranu Olympiacosa i sa 21 poenom i pet skokova svakako najzaslužniji za kontrolu rezultata svoje momčadi. "Drugu violinu" igrao je Pete Mickeal, strijelac 14 koševa.

Spomenimo i da je nekolicina nogometaša Barcelone (Puyol, Pique, Krkić, Xavi...) svjedočila uspjehu svojih kolega u Parizu.

Euroliga, Final Four, finale:

Barcelona - Olympiacos 86-68