Euroliga
0

Barca se mučila protiv Reala

Totalsport
Nakon prvih četvrtfinalnih utakmica košarkaške Eurolige (serija se igra na tri pobjede), domaći parket nisu iskoristili jedino igrači Maccabija protiv Partizana.

Poslije uvjerljivog uspjeha CSKA u Moskvi protiv Caje Laboral (86-63), domaći su parket, ali ipak kudikamo teže, odbranili košarkaši Barcelone i Olympiacosa. Barça je pobijedila u španskom derbiju Real Madrid 68-61, dok je Olympiacos bio bolji u Pireju od poljskog Prokoma 83-79.

Barcelona je ove sezone dva puta pobijedila Real, jednom u domaćem prvenstvu kao gost, a potom na neutralnom parketu u finalu Kupa kralja. Prosječno su ostvarivali pobjede od 20 poena razlike. No, u prvom četvrtfinalnom ogledu sve je bilo daleko drugačije.

Rela je veći dio utakmice vodio, a polaganjem Litavca Lavrinoviča su pet i pol minuta prije kraja poveli 60-57. No, do kraja ogleda su uspjeli pogoditi tek jedno jedino slobodno bacanje! Barcelona je u međuvremenu stigla ubaciti 11 poena. 

Sa 18 poena i šest skokova igrač utakmice je bio Pete Mickeal, dok je Boniface Ndong dodao 14 uz sedam skokova. Najbolji je kod Reala bio Darjus Lavrinovič sa 14 poena i osam skokova. Hrvatski košarkaš Ante Tomić je odigrao 18 minuta, te je postigao 6 poena uz šut iz igre 3-6. Imao je i tri skoka, dvije izgubljene lopte i jednu blokadu.

Olympiacos se silno mučio protiv neugodnog Prokoma (83-79). Do nešto uvjerljivijeg vodstva su došli nakon ostvarenih 25-15 u trećoj četvrtini, no uporni gosti su se odbijali predati. Tricom Logana su minutu prije kraja došli na 80-78, ali obraz domaćina je sačuvao Miloš Teodosić koji je precizno izvodivši slobodna bacanja osigurao 1-0 Grka.

Prvo ime pobjednika bio je Linas Kleiza sa 26 poena i šest skokova, a kod Prokoma Qyntel Woods sa 23 poena i 11 skokova.

Euroliga, prva utakmica četvrtfinala:

Barcelona - Real Madrid 68-61 (1-0 u seriji) Olympiacos - Prokom 83-79 (1-0 u seriji) Maccabi - Partizan 77-85 (0-1 u seriji) CSKA - Caja Laboral 86-63 (1-0 u seriji)