Sekretar Košarkaškog saveza BiH
0

"Bajramović želi igrati za reprezentaciju, ali ga muče povrede"

FENA
Kenan Bajramović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Kenan Bajramović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Kenan Bajramović je spreman igrati za reprezentaciju ukoliko mu to povrede dozvole, izjavio je Feni generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović.

"Bajramović nastupa za litvanski Lietuvos Rytas u Euroligi, ali u posljednje vrijeme kapitena bh. reprezentacije muče učestale povrede, te ga trener litvanske ekipe koristi s rezervom u situacijama kada je Bajramović svojoj ekipi neophodan na terenu", objasnio je on.

Mahmutović smatra da je Bajramović uvijek spreman igrati za svoju zemlju, ali da će ga selektor Hadžić morati koristiti kao i trener njegovog kluba u litvaniji - s oprezom i koliko mu to povrede dopuštaju.

Okupljanje košarkaške reprezentacije BiH je zakazano za 20. juli. Početak priprema bh. košarkaša obilježit će 12 dana kondicionih priprema, nakon kojih će ekipa učestvovati na "Kupu šest nacija", odnosno takmičenju šest zemalja bivše Jugoslavije u Sloveniji.

Nakon povratka iz Slovenije ekipa će raditi na taktici osam do devet dana, koju će imati priliku isprobati na turniru u Njemačkoj ili Makedoniji.

Mahmutović je kazao da će reprezantacija BiH u posljednjoj fazi priprema, nakon turnira u njemačkoj ili Makedoniji, opet odraditi trenažni ciklus od sedam dana, te prije odlaska na EP u Litvaniji, učestvovati na još jednom jakom turniru u Francuskoj.