Košarka
0

Bajramović objavio spisak reprezentativaca

FENA
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović objavio je danas spisak od 15 igrača za dodatne kvalifikacije za EP u Poljskoj.

S ranijeg spiska Bajramović je odlučio da ne pozove Bremera, Domercanta, Hukića, Stevića, Halilovića, Princa, Nešovića, Sinanovića, te Preldžića koji nema pravo nastupa i Sutona koji je odbio poziv.

Na pripreme, koje počinju 8. jula u Zenici, najvjerovatnije će kasniti Ikonić i Teletović, dok je i dalje neizvjestan nastup Jovanovića koji čeka bh. državljanstvo.

Spisak igrača: Nemanja Gordić (Budućnost, Crna Gora), Saša Vasiljević (Kolosos, Grčka), Zlatko Jovanović (Bosna ASA BHT), Goran Ikonić (Bosna ASA BHT), Nihad Đedović (Barcelona, Španija), Ivan Opačak (Murcia, Španija), Milan Milošević (Crvena zvezda, Srbija), Mujo Tuljković (bez kluba), Kenan Bajramović (Turk Telekom, Turska), Ermin Jazvin (Spartak, Rusija), Ratko Varda (Kimki, Rusija), Elmedin Kikanović (Crvena zvezda, Srbija), Edin Bavčić (Union Olimpija, Slovenija), Esmir Rizvić (bez kluba), Mirza Teletović (Tau Ceramica, Španija).

Bosna i Hercegovina će u dodatnim kvalifikacijama nastupiti u A-grupi sa selekcijama Belgije i Portugala. Ukoliko izbori prvo mjesto, za plasman na EP borit će se s pobjednikkom B-grupe u kojoj su reprezentacije Italije, Finske i Francuske.