Košarka
0

Bajramović objavio spisak reprezentativaca

Sarajevo-X
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović je na press konferenciji održanoj jučer u prostorijama KS BiH objavio spisak od 16 igrača koje je pozvao na pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru održava u Beogradu.

Na spisku se nalaze slijedeći igrači: MRŠIĆ Damir, VASILIJEVIĆ Saša, PRINC Vedran, DOMERCANT Henry, KOVAČEVIĆ Siniša, KRASIĆ Bariša, HUKIĆ Jasmin, PALAIĆ Danilo, TULJKOVIĆ Mujo, OVČINA Elvir, RADOJEVIĆ Aleksandar, BAJRAMOVIĆ Kenan, MIRKOVIĆ Miloš, TALETOVIĆ Mirza, LERIĆ Samir i BAVČIĆ Edin.

Okupljanje reprezentacije je predviđeno za 4. august 2005. godine u Sarajevu. Već 5. augusta reprezentacija odlazi na pripreme u Slovenoji gdje će biti sve do 18. augusta. Nakon toga reprezentacija odlazi na međunarodni turnir u Ohrid, Makedonija. Osim domaćina turnira reprezentacije BiH na turniru će učestvovati selekcija Bugarske i jedna američka selekcija.

U periodu od 30. augusta do 2. septembra reprezentacija će odigrati dvije utakmice sa reprezentacijom Španije, a 11. septembra planirana je utakmica sa reprezentacijom Njemačke u Hamburgu, Njemačka.