Pet od pet u ABA ligi
1

Bajić: Pobjede su rezultat dobre selekcije inteligentnih igrača

Piše: Dalibor Bošnjak
Dragan Bajić (Foto: Press.rs)
Dragan Bajić (Foto: Press.rs)
Igokea iz Aleksandrovca je nepobjediva u ovogodišnjoj ABA ligi. Ekipa trenera Dragana Bajića je ostvarila svih pet pobjeda i ne namjerava se zaustaviti. Bajić je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da je njegov tim definitivno zaslužio trijumfe.

Ekipa Igokee trenutno drži prvu poziciju u ABA ligi sa maksimalnim učinkom u pet odigranih kola. Redom su padali Široki, Budućnost, Radnički i Split, a momke iz Aleksandrovca nije uspjela slomiti ni Crvena zvezda u Beogradu. Bajić je rekao da je uspjeh njegovog tima rezultat dobre selekcije inteligentnih igrača i truda cijelog kolektiva.

"Recept uspjeha je dobra selekcija igrača. Uprava je podržala moju želju da zadržim devet igrača i dovedem pojačanja. Sve su to kvalitetni igrači i inteligentni ljudi. Zaista se radi o ozbiljnim igračima koji su i na pripreme stigli pa i 70 posto spremni. To mi je uveliko olakšalo posao jer smo mogli više vremena odvojiti za ozbiljnije stvari. Odradili smo i dobre pripreme i igrali utakmice s jakim protivnicima", rekao je Bajić.

Trener Igokee tvrdi da je sasvim opravdano očekivao dobre igre svoje ekipe.

"Nakon dobro obavljenog posla u pripremama, nije bilo iznenađenje što smo pobijedili u Širokom. Znali smo da će nam biti teško u toj utakmici, ali su igrači ispoštovali ono što sam od njih tražio, tako da smo zabilježili pobjedu. U narednim utakmicama smo se igrački podizali i nastavili uspješan niz. To i nije tako teško kad imate ovako inteligentan tim. Tvrdim da su naši uspjesi apsolutno zasluženi", tvrdi trener Igokee.

Na pitanje o kvaliteti ovogodišnje ABA lige Bajić je rekao da se radi o najjačem takmičenju do sada. Dodao je da se mnogi stručnjaci slažu u toj konstataciji i da će liga vremenom postajati sve bolja jer se neke od ekipa još uvijek traže i uigravaju.

Govoreći o mogućnosti plasmana u Final Four, Bajić je bio skroman, ali je obećao bespoštednu borbu svojih košarkaša.

"Final Four je možda prevelik zalogaj za nas. To kažem zbog izuzetno jakih konkurenata. O Final Fouru je rano pričati. Ono što mogu reći je to da ćemo svaku našu sljedeću utakmicu igrati kao da nam je najvažnija", kazao je Bajić.

Na pitanje o mogućem osvajaču ABA lige, Bajić je rekao da ima nekoliko ekipa koje će voditi žestoku bitku.

"Partizan će se definitivno izdvojiti u narednom periodu. Tu je i Cedevita za koju smatram da će se trznuti i zaigrati bolje nakon lošeg početka. Cibonu svakako ne treba zaboraviti. Međutim, moje je mišljenje da je trenutno najbolja ekipa ABA lige zapravo Olimpija. Ovo ne govorim jer su nam skori protivnici, nego zato što su to činjenice. Imaju sjajnu ekipu, ali ih se ne plašimo", zaključio je Bajić.