Košarka
0

Avdić: Naši momci 40 minuta nisu imali smislene akcije

Piše: Edin Isanović
Sa današnje utakmice (Foto: AFP)
Sa današnje utakmice (Foto: AFP)
Muška košarkaška reprezentacija BiH poražena je u prvoj utakmici Evropskog prvenstva koje se održava u Sloveniji od Latvije rezultatom 86:75. Bivši bh. reprezentativac Samir Avdić podvlači kako Zmajevi nisu ništa odigrali u napadu, ali i u odbrani.

Iako je šef državnog tima Aco Petrović naglašavao kako je ovo važan meč i da će njegovi izabranici dati sve od sebe za pobjedu, nisu uspjeli u namjeri da kontinentalnu smotru otvore trijumfom. Već u četvrtak naš nacionalni tim čeka iskušenje protiv Srbije.

"Nije bilo smislene akcije 40 minuta. Druga stvar: slabo smo reagovali u odbrani. Kroz kvalifikacije smo znali da je Latvija šuterska ekipa, da u biti to forsiraju, bez obzira protiv koga igraju. Stičem dojam da se nije ispoštovalo ono što je dogovoreno. No, nije kraj svijeta. Izgubila je i Turska od Finske. Nema lakih protivnika, to treba svima biti jasno. Treba se igrati dalje, ispraviti greške koje su uočene i bit će to puno bolje. Naši reprezentativci trebaju pokušati pobijediti Srbiju, Crnu Goru ili Makedoniju“, potcrtao je Avdić za Klix.ba

Dodaje kako bez vrhunske odbrane nema ni vrhunskog rezultata.

"Ako se dobro odbraniš, imaš pravo i da pogriješiš. Naravno, važno je i strpljenje. No, ne treba odmah previše kritikovati. Idemo dalje", poručuje.

Osvrnuo se i na sutrašnji dvoboj sa Srbijom.

"Oni su podmladili tim, ali imaju dosta igrača koji su igrali Euroligu. Neće biti lako, ali ne smijemo se predati prije meča. Prošle godine smo ih pobijedili u Sloveniji na turniru. Nije nemoguće to ponoviti. Utakmica protiv Srbije pokazat će puno toga. Igrači će za trijumf trebati ispoštovati dogovor", zaključio je Avdić u razgovoru za Klix.ba