Košarka
0

Američki univerzitetski košarkaš zabio 105 koševa u jednoj utakmici

Totalsport
Corey Fisher (22), playmaker američke univerzitetske košarkaške ekipe Villanove, zabio je u jednoj utakmici Njujorške ljetne lige 105 koševa.

Univerzitetska ekipa je igrala protiv sastava pod nazivom GymRatsNYC, koju su činili igrači izabrani s ljetnih streetball-turnira u New Yorku, te pobijedila 138-130.

Fisher, koji u novu sezonu ulazi kao student treće godine, ubacio je, prema riječima očevidaca, 56 koševa na poluvremenu, te 72 nakon treće četvrtine. Za tri je poena gađao fantastičnih 23-28.

"Odlučio je prebaciti granicu od stotinu poena, no s tolikim brojem šuteva za tricu osjetio je umor u rukama, pa se počeo probijati pod koš. Tek je u posljednjih nekoliko sekundi utakmice uspio u cilju. Ukrao je loptu, zabio oba slobodna bacanja, a nakon toga i tricu s istekom vremena", izjavio je očevidac Kenneth Stevens.

Tokom prošle je sezone u NCAA ligi, kao student druge godine, Fisher u prosjeku ubacivao 13.3 koša po utakmici uz 44 posto uspješnosti šuta za dva, odnosno 34 posto za tri poena.