Izmaklo im treće mjesto
0

Adecco kup: Košarkaši BiH poraženi od Slovenije 52:59

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Košarkaška reprezentacija BiH završila je učešće na "Adecco kupu EX-YU" u Ljubljani, plasiravši se na četvrto mjesto. Izabranici selektora Sabita Hadžića su u meču za treću poziciju poraženi od domaćina Slovenije rezultatom 52:59.

Naši reprezentativci su prve poene iz igre postigli tek nakon osam minuta igre tako da je prvi period završen zasluženim vodstvom reprezentacije Slovenije 21:8.

U drugoj četvrtini naši igrači se bude, te uz odličnu odbranu prave seriju od 10:0 i smanjuju zaostatak na tri poena. No, Slovenci ponovo preuzimaju igru i još jednom povećavaju prednost.

Otvaranje drugog poluvremena ponovo prolazi u dominaciji domaćina. Ipak izabranici Sabita Hadžića se donekle vraćaju u igru i treći period završavaju sa zaostatkom od osam poena, 49:41.

Posljednji period igre pripao je našim košarkašima, koji ipak nisu imali snage za preokret. Meč je završen rezultatom 59:52.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Slovenac Matiijaš Smodiš sa 18 poena, dok je u našem timu najbolji bio Mirza Teletović sa sedam poena manje.

U utakmici za peto mjesto Crna Gora je bila bolja od Makedonije sa 67:57. U finalu će večeras snage odmjeriti Srbija i Hrvatska.