Promjene na klupi Cedevite
0

Aco Petrović novi trener, ništa od angažmana u BiH

Sarajevo-x.com
Aco Petrović
Aco Petrović
Slobodan Subotić od danas više nije trener Cedevite, izvjestilo je vodstvo kluba.

"Danas smo se razišli sa trenerom koji je klub uspješno vodio u ovoj sezoni. Razlog nije nezadovoljstvo vođenjem ekipe ili rezultatima koji su u posljednje vrijeme sjajni, već je došlo do povrede statuta i klupske hijerarhije nakon čega je Uprava jednoglasno odlučila da će doći do promjene na mjestu prvog trenera", kratko je izvjestio sportski direktor Matej Mamić.

"Brzo smo se dogovorili sa Aleksandrom Petrovićem koji će u važnoj utakmici protiv Zadra voditi ekipu. Petrović će već večeras biti na treningu u Sutinskim vrelima."

Aco Petrović kao igrač je sa reprezentacijom bivše Jugoslavije osvojio broncu na Olimpijskim igrama 1985. u Los Angelesu. Godine1982. i 1986. okitio se broncom na Svjetskim prvenstvima u Kolumbiji i Španjolskoj, 1987. godine osvojio je broncu na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, a u istoj državi na Europskom prvenstvu je broncu osvojio i 1995. godine kao izbornik Hrvatske.

Od klubova je igrao za Šibenku, Cibonu, Scavolini, Zagreb i slovensku Postojnu, dok je kao trener vodio Cibonu, poljski Anwil Wloclawek, španjolske Sevillu i Caprabo Lleidu, talijanske Carifac Fabriano i Scafati te Zadar.

S Cibonom i Zadrom bio je prvak Hrvatske.

Ovo sigurno znači da Petrović neće biti selektor košarkaške reprezentacije BiH. Kako smo uspjeli saznati lobiji iz regionalne NLB lige zahtijevali su od čelnika KSBiH da Petrovića ne izaberu za šefa košarkaške državne selekcije naše zemlje, a za uzvrat su obezbjeđena dva mjesta za bh. predstavnike u ligi “Zapadnog Balkana”.