Rusmir Halilović
0

"Aco Petrović je najbolji izbor za selektora"

Piše: E. Isanović
Aco Petrović (Foto: Fotoservis)
Aco Petrović (Foto: Fotoservis)
Pred konačnu odluku o tome ko će biti novi šef državne košarkaške selekcije, svoje mišljenje za naš portal dao je Rusmir Halilović, dugogodišnji trener.

On je imao svoju viziju ko bi naš nacionalni tim izveo na pravi put.

"I u prošlom ciklusu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo imao sam svoj stav. Nažalost, moje sugestije nisu bile dobronamjerno prihvaćene. Evo, i sada imam prijedlog koji može donijeti puno sreće i zadovoljstva bh. košarci. Predlažem sljedeći stručni tim: Aleksandar Petrović - selektor i glavni trener, Elmedin Konaković ili Haris Hadžić - direktor reprezentacije, Ratko Radovanović ili Vjenčeslav Tolj - sportski direktor, Drago Karalić ili Ante Nazor – trener, Milivoje Karalejić ili Rasim Šećerović – trener za fizičku pripremu i Sabahudin Topalbećirević ili Mimo Šahinpašić – press", kaže za Sarajevo-x.com Halilović.

Osim toga, trener ima i druge ideje o tome ko bi mogao doprinijeti boljitku bh. košarke.

"Kad bi se u tim kao sponzori željeli uključiti Fahrudin Radončić i Midhat Terzić, dobili bismo dobitnu kombinaciju koja bi sasvim sigurno košarci vratila popularnost", smatra Halilović koji je spomenuo još jedan detalj: "Bitno je napomenuti da se puno kasni. Trebala se već stvoriti platforma za početak priprema. Lige se završavaju, igrači već odavno rade profesionalne i privatne planove. Naravno, svi moraju imati period relaksacije, a neki i rehabilitacijske cikluse. Pripreme treba osmisliti i prilagoditi specifičnom sistemu takmičenja. Nije dovoljno samo napraviti spisak i odraditi treninge i utakmice".