Jedini bh. predstavnik
0

ABA liga: Cilj Širokog je ostvariti što više pobjeda

Totalsport
Košarkaši Širokog, naš jedini predstavnik u regionalnoj ABA ligi, u subotu igraju prvu utakmicu nove sezone ovog takmičenja.

Ekipa pod vodstvom Ivana Velića prvi meč igra na gostovanju kod slovenačke ekipe Helios Domžale u subotu sa početkom u 17 sati, a kako je objavljeno na zvaničnoj internet stranici kluba, "cilj Širokobriježana je ostvariti što više pobjeda te probati ostati u sredini tabele".

Široki je prošlu sezonu, u tadašnjoj NLB ligi, okončao na devetom mjestu od 14 klubova koji su učestvovali u tom takmičenju. Slavio je 12 puta a poražen dva puta više.

Od pojačanja koja su pristigla na Pecaru tokom takmičarske pauze, svakako treba izdvojiti potpisani ugovor na godinu dana s Coleman Collinsom. Amerikanac, 206 cm visok krilni centar, je u prošloj sezoni nastupao za Ratiopharm Ulm (Njemačka liga). Coleman je igrao u 34 utakmice, uz statistiku 20.5 minuta po utakmici uz učinak od 8.3 koša i 4.5 skoka.

U sklopu priprema za novu sezonu Široki je odigrao veliki broj utakmica, a posljednji turnir, sedam dana prije prve utakmice u ABA ligi, je i osvojio. U hrvatskom Trinju u finalu su slavvili protiv Alkara s 79:69.