sport
0

Košarka: Danas druge utakmice polufinalna Play Offa

NINA
Danas, 19. maja, se nastavlja takmičenje u završnom doigravanju Prvenstva BiH u košarci.

Nakon što su u prvim polufinalnim utakmicama bili uspješni, Bosna ASA i Široki Hercegtisak sutra će imati malo teži posao.

To se posebno odnosi na Širokobriježane koji gostuju u Banjoj Luci kod Banjalučke pivare koja se, unatoč porazu u prvoj utakmici, nije odrekla svojih ambicija. Ipak, iz svih ovosezonskih duela tih dviju ekipa Široki Hercegtisak je izašao kao pobjednik, a ukoliko tako bude i večeras, košarkaši Jakše Vulića bi se plasirali u finale, te u slučaju da Bosna ASA pobjedi Leotara u Trebinju, praktički osigurali nastup u Goodyear ligi, bez obzira na ishod finalne utakmice.

"Moramo pobijediti u ovom susretu i riješiti pitanje finalista, jer ako dođe do majstorice sve je moguće, nikad ne znaš što se može dogoditi. Trebamo kvalitetno odigrati odbranu, kao i u prvom susretu i osigurati finale s Bosnom, a onda šta bude. Gledajući igrački kadar, oni imaju jaču individualnu kvalitetu i rotiraju puno više igrača od nas, no savladali smo ih svaki put ove sezone i mislim da ni večeras ne bi trebalo biti problema - kazao je Martin Vanjak, ''playmaker'' Široki Hercegtiska.

Ni Bosna ASA-i neće biti ''ugodno'' u Trebinju. ''Vruć teren'' i ''vrući navijači'' u Ligi šest su bili dobra podrška košarkašima trenera Kisića, a često i presudna. No, ne i u duelima s Bosnom, koja je u prve dvije faze takmičenja uspješno preskočila gostovanja u Trebinju.

“Studenti” žele već danas ovjeriti ulazak u finale, a u prilog im ide i činjenica da su Trebinjci ulaskom u play-off ostvarili ambicije, te je pitanje s kolikom će motivacijom ući u meč. Nedostatak motivacije u redovima Leotara vidio se već u prvoj utakmici u Sarajevu i dojam je da i košarkaši i Uprava kluba iz Trebinja jedva čekaju da se takmičarska sezona završi.

Strateg sarajevskih “studenata” Mensur Bajramović kao i obično ne dopušta ni trenutak opuštanja, zahtjeva maksimalan angažman svojih igrača, te želi pobjedu i prolaz u finale.

Raspored: Leotar – Bosna ASA (17 sati) Banjalučka pivara – Široki Hercegtisak (20 sati)