sport
15

Konjic prvi grad domaćin četvrtih Sportskih igara mladih

Klix.ba
BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje u našoj zemlji, četvrtu godinu zaredom vraćaju osmijehe na lica mališana

U srijedu 25. juna u Konjicu, zvanično su počele četvrte po redu Igre, okupivši nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz Konjica i Jablanice u ovom gradu na Neretvi. U sportskoj dvorani "Konjic“ odigrane su utakmice u malom nogometu, a na sportskom terenu "Partizanovo“ mališani su odmjerili snage u Coca-Cola kupu, te u uličnoj košarci. Takmičenja se odvijaju u skopu projekta ‘Fair igra za fair djetinjstvo’ uz finansijsku podršku USAID-a.

"Konjic nam je potvrda da će Igre i ove godine ispuniti svoj najvažniji cilj – to je druženje naših najmlađih. Divno je biti u prilici omogućiti djeci ovakav sadržaj i barem za jedan dan utjecati na to da svoje slobodno vrijeme provedu baveći se sportom. I sve to, potpuno besplatno“, istakao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara.

U Konjicu su Igre dobile i svoje prve finaliste, učesnike velikog finala koje će biti održano u Sarajevu u avgustu mjesecu. Ove godine, Igre će posjetiti 25 bh. gradova u periodu ljetnog raspusta. Do sada je prijavljeno preko 23.400 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nakon grada na Neretvi, Igre se 26. juna sele u Goražde. Za sve koji to već nisu uradili, iz Igara podsjećaju da se za učešće mogu prijaviti putem web stranice Igara – www.igremladih.ba ili pozivom na broj 033 711 930.