sport
6

Koncert "Svi smo mi Bosna" odgođen za petak, 16. septembar

Klix.ba
Rock koncert "Svi smo mi Bosna" čiji cilj podrška košarkaškom klubu "Bosna Royal" zbog tehničkih problema se odgađa za petak, 16. septembar. Koncert će biti održan u Domu mladih od 20 sati.

Na koncertu će nastupiti svi najavljeni bendovi: Konvoj, Sikter, Skroz, Futavci i Sejo Sexon uz prateći bend, osim Erogenih Zona, zbog ranije preuzetih obaveza.

"Žao nam je zbog promjene u posljednji čas koju smo bili primorani napraviti kako bismo ispoštovali sve tehničke zahtjeve pripreme dvorane "Mirza Delibašić" za održavanje turnira, ali se nadamo da će u naredna dva dana Skenderija biti centar košarke i sarajevskog rocka", istakao je Damir Krupalija, sportski direktor KK "Bosna Royal".

Sve ulaznice do sada kupljene i dalje su važeće. Za one koji su kupili komplet ulaznica za koncert i turnir ostaje mogućnost da nakon odigranih utakmica prvog dana Turnira, posjete i koncert čiji je početak zakazan za 22 sata.

"Bendovi su spremni i drago nam je što ćemo zajedničkim nastupom podržati KK Bosna Royal Jelly i pokazati da je Sarajevo uvijek bilo grad rocka i košarke i pozivam sve naše fanove na sjajnu svirku u petak, 16. septembra u 22 sata na kultno mjesto gdje su mnogi od nas pravili svoje prve muzičke korake", rekao je u ime cijele rock ekipe Nedžad Merdžanović, frontment grupe "Konvoj".

Cijena ulaznice za koncert je 10KM, za koncert i XII Memorijalni turnir "Mirza Delibašić" je 20KM, dok cijena sezonske ulaznice i za koncert i za sve utakmice turnira, kao i sve utakmice i događaje koje organizuje KK Bosna Royal u sezoni 2016/17 iznosi 100KM. Ulaznice se mogu kupiti u BKC-u, na platou Kulturnog Sportskog Centra Skenderija i na svim prodajnim mjestima Kupikartu.ba.

Sutra u 18 sati utakmicom između MZT Skopje Aerodrom i Budućnost VOLI iz Podgorice počinje XII Memorijalni turnir "Mirza Delibašić". Svečano otvaranje je zakazano u 20 sati, poslije čega će domaća ekipa KK "Bosna Royal Jelly" odmjeriti snage sa ekipom KK Cedevita iz Zagreba. Utakmica za treće mjesto igrat će se u subotu 17. također u 18 sati, dok će finalni susret početi u 20 sati i 30 minuta.