Ugrozio mu nastup u Londonu
47

VIDEO / Komšija izudarao srpskog olimpijca Nemanju Mirosavljeva

Totalsport
Zbog sukoba sa komšijom i povreda koje je pritom zadobio, srpskom strijelcu Nemanji Mirosavljevu (41) došao je u pitanje nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

Dok je u dvorištu zgrade u Novom Sadu snimao kćer kako vozi bicikl, Mirosavljev se žestoko posvađao sa komšijom kojem je, čini se, smetala buka. Tokom rasprave je bijesni komšija uz obilje prijetnji, čak i smrću, optužio strijelca da iza sebe ima policiju i političare, a Mirosavljev je sve to nastavio snimati. To je dodatno zasmetalo nasilniku koji je najprije jednom udario sportaša, a potom se vratio i još ga jače udario.

Mirosavljev je pozvao policiju koja mu je preporučila da zbog zadobivenih povreda ode na pregled u bolnicu. Liječnici su mu utvrdili povrede vrata i trbuha zbog čega je do daljnjega prekinuo s treninzima, što bi se, dakako, moglo odraziti i na njegov nastup na Igrama u Londonu.

Mirosavljev je cijeli incident objavio na YouTubeu, a snimka će mu, dakako, biti glavni adut u najavljenoj tužbi protiv komšije koji je navodno otprije poznat po nasilnom ponašanju.

Srpski olimpijski odbor osudio je napad i izrazio nadu da će se Mirosavljev oporaviti na vrijeme kako bi se spremio za nastup na Olimpijskim igrama, petim u svojoj karijeri u kojoj je najveći uspjeh brončana medalja sa Svjetskog prvenstva u Münchenu prije dvije godine.