Usain Bolt
0

'Ko zna, možda i zaigram za Manchester'

Totalsport
Jamajčanski sprinter Usain Bolt prisustvovao je treningu nogometaša Manchester Uniteda, nakon čega je podijelio dojmove s okupljenim medijima.

Najbrži čovjek današnjice i vlasnik tri zlatne olimpijske medalje uljepšane svjetskim rekordima (100 m, 200, 4x100 m) prisustvovat će utakmici Manchester Uniteda i Arsenala. Dvoboj je to 37. kola Premier lige koji bi u subotu “crvenim vragovima” mogao donijeti 18. naslov engleskih prvaka, ili 11. od 1992. godine kada je oformljena Premier liga.

  • Ukoliko mi to dozvole, volio bih istrčati na travnjak i puknuti loptu u gol. Volio bih imati takvu fotografiju, a ko zna, možda jednoga dana i postanem nogometaš Manchester Uniteda - kazao je Bolt koji je na treningu udijelio nekoliko savjeta najboljem svjetskom nogometašu Cristianu Ronaldu.

Među ostalim savjetovao je Portugalca o načinu promjene trka koji će mu povećati brzinu, ali i na koji način izbjeći rušenja protivničkih odbrambenih igrača.

  • Rekao sam mu neke stvari koje sam primijetio kod njegovog trka. U trenucima kada postigne najveću brzinu počne se spoticati. Moj savjet mu je bio kako prebaciti ravnotežu da to izbjegne. Tako će postati još bolji i još brži. Zato što je toliko brz cijelo ga vrijeme naguravaju, pa bi trebao biti i malo agresivniji. Onda će ga pustiti na miru - zaključio je Bolt.