Treći izbor Idola nacije
0

FOTO / Ko će naslijediti Ibiševića i Džeku?

Sarajevo-x.com
Povodom trećeg izbora Idola nacije, u organizaciji portala SportSport.ba, u Coloseumu je danas održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Marjan Mijajlović, Mirza Dautbegović i Muhamed Konjić.
Mirza Dautbegović, Marjan Mijajlović i Muhamed Konjić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Mirza Dautbegović, Marjan Mijajlović i Muhamed Konjić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prisutnima se prvi obratio Mijajlović, koji će u nedjelju biti voditelj programa, nakon čega je riječ uzeo Muhamed Konjić, ovogodišnji selektor izbora i nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije BiH.

On je izrazio svoje zadovoljstvo ukazanom ulogom rekavši da je počašćen i da je ovakvih manifestacija našoj zemlji potrebno još više.

"Zaista imamo veliki broj kvalitetnih sportista i bilo je teško izabrati deset imena za kandidaturu", rekao je selektor ovogodišnjeg izbora.

Nekadašnji nogometaš Slobode, Monaca i Cowentryja na prijedlog sportskih novinara u uži izbor uzeo je sljedećih 10 bh. internacionalaca:

Edin Džeko (Wolfsburg), Emir Spahić (Montpellier), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Ermin Zec (Genclerbirligi), Samir Bekrić (Koreja), Sanijad Ibričić (Hajduk), Saša Papac (Glasgow), Asmir Begović (Stoke City), Sejad Salihović (Hofenheim).

Pored nagrade za najboljeg bh. nogometaša, na svečanoj ceremoniji bit će uručene nagrade u još 16 kategorija.

Muhamed Konjić je ovogodišnji selektor izbora (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Muhamed Konjić je ovogodišnji selektor izbora (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Urednik portala SportSport.ba, organizatora Idola nacije, rekao je da se nada kako će ova manifestacija rasti u koristi svih nas.

Izbor Idola nacije bit će održan u Coloseumu, sa početkom u 20.30 sati.