Pogoršano zdravstveno stanje
0

Kličko ponovo završio u bolnici

Totalsport
Vladimir Kličko
Vladimir Kličko
Zdravstveno stanje svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji Vladimira Klička (35) ponovo se pogoršalo, otkrio je njegov brat Vitalij (40).

"Vladimiru se stanje pogoršalo, odvezao se ponovo u kliniku. Ne osjeća se najbolje", rekao je Vitalij prilikom godišnjeg osvrta na RTL televiziji na kojem je uz njega trebao biti i Vladimir.

U subotu bi Vladimir, svjetski prvak prema verzijama WBO, IBF, WBA i IBO, trebao u Düsseldorfu braniti svoje naslove protiv francuskog izazivača Jean-Mac Mormecka. Upitan da li je održavanje borbe upitno, Vitalij je rekao:

"Zasad nije."

Podsjetimo, u petak je mlađi brat Kličko završio u insbruškoj bolnici zbog nepodnošljivih bolova u trbušnoj šupljini. Pripremao se za odbranu naslova u obližnjem Goingu, njegovoj uobičajenoj bazi kada je, kaže, osjetio "najgore bolove u svom životu". Razlog je bio bubrežni kamenac koji mu je potom operativno odstranjen u Univerzitetskoj bolnici u Düsseldorfu.

U početku se činilo da oporavak nakon operacije teče uredno, ali sada je sve izglednije da će borba protiv Mormecka ipak biti otkazana.