David Haye
0

"Kličko je prevarant"

FENA
Foto: Sky News
Foto: Sky News
Verbalni rat između Vladimira Klička i Davida Hayea uveliko traje, a sada je Englez svog narednog protivnika nazvao prevarantom.

Na konferenciji za medije u Hamburgu, kojoj su prisustvovala obojica boksera, Haye je omalovažavao Ukrajinca koji ga je zauzvrat optužio da je neučtiv.

Haye trenutno drži titulu u teškoj kategoriji u verziji WBA, dok je Ukrajinac prvak u verzijama IBF, WBO i IBO. Borba između dvojice boksera zakazana je za 2. juli u Hamburgu.

"Vidio sam njegov stil i šta sve radi u ringu, pravi je prevarant", rekao je Haye.

"Bira samo protivnike koji mu savršeno odgovaraju, ali mene nije uspio da zavara. Znam sve o njemu, gledao sam ga još prije nekoliko godina i vjerovao sam da mogu da ga nokautiram".

"Prvi put se bori s nekim ko je zdrav, jer normalno bira one koji su povrijeđeni ili se vraćaju poslije dugog odsustva. Vrhunski sam sportist, forma mi je na vrhuncu poslije velikog niza spektakularnih pobjeda. Navikao sam da osvajam titule na gostujućem terenu i to protiv boksera koje Vladimir i Vitalij već godinama izbjegavaju. Ja sam neko ko će da izluđuje i u ringu i van njega, predstoji mu velika borba", istakao je Haye.

Konferencija je protekla u veoma neprijateljskoj atmosferi, a Haye je bio tih tokom većeg dijela Kličkovog govora.

"Kome to šalješ poruke na Twitteru? Svojim navijačima? Koliko navijača ti uopće imaš?", rekao je ironično Kličko i dodao: "Poštujem ga, veliki je borac s impresivnim rekordom. Ali, pobrinut ću se da se pripremim kako treba. David Haye će biti moj 50. nokaut. Naučit ću ga kako se poštuje neko", kazao je Kličko.