sport
0

Kličko do pobjede nakon dvanaest rundi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ukrajinski boksač Vitalij Kličko i treći je put ove godine odbranio naslov svjetskog teškaškog prvaka po WBC verziji.

Nakon Juana Carlosa Gomeza i Chrisa Arreole, 38-godišnji Kličko je u subotu u švicarskom Bernu sudačkom odlukom nakon 12 rundi svladao dosad neporaženog Kevina Johnsona.

Iako je Amerikanac u dosadašnje 23 borbe ostvario 22 pobjede i jedan remi, u subotu u PostFinance Areni nije pokazao gotovo ništa, zbog čega je 17.000 nezadovoljnih gledatelja sredinom meča počelo zviždati.

Johnson je na početku meča izgledao prilično komično. Vrijeme je uglavnom provodio na konopcima, bez imalo inicijative i ideje kako ugroziti Klička koji je bez previše rizika držao borbu pod kontrolom. U nastavku je 30-godišnji Johnson pokušao nešto napraviti, čak je nanio Kličku i ozljedu desnog oka, ali cijelo je vrijeme bio u podređenom položaju. Sve su se njegove bahate izjave uoči meča pokazale potpuno ispraznima, bez imalo pokrića.

No, i Ukrajinac je pokazao vrlo malo, nije djelovao kao da zna kako riješiti meč nokautom protiv slabog suparnika, što je potpuno netipično za njega. Naime, dosad je od 38 pobjeda, čak 37 njih ostvario nokautom.

Ovako je do 39. pobjede u 41 dosadašnjoj borbi došao nakon jednoglasne odluke sudaca.