sport
0

Kleberson u Manchesteru

Klix.ba
Kleberson: Imao sam ponude i od ostalih klubova, ali oni nisu Manchester United
Kleberson: Imao sam ponude i od ostalih klubova, ali oni nisu Manchester United
Brazilski internacionalac, a ujedno i svjetski prvak Kleberson prvi je Brazilac koji će igrati za Manchester United.

Vrijednost ugovora koji je Kleberson sklopio sa čelnim ljudima engleskog prvaka iznosi 6 miliona funti.

Kleberson, koji je sada već bivši igrač Atletico Paranaensea, peti je igrač koji ovog ljeta doveden na Old Trafford. Osim njega stigli su Eric Djemba-Djemba, David Bellion, golman Tim Howard i Cristiano Ronaldo, koji je svoj prelazak u Manchester finalzirao jučer.

Brazilac će zauzeti mjesto u timu koje je ostalo prazno nakon što je Manchester Chelseau prodao argentinskog internacionalca Juana Sebastiana Verona.

Sir Alex Ferguson je izjavio da je 'oduševljen' što je Brazilac potpisao ugovor. "On je mlad i izdržljiv igrač sredine terena koji može igrati na nekoliko pozicija. Jedan od razloga što smo prodali Verona je zato što smo znali da ćemo dovesti Klebersona - što pokazuje koliko cjenimo njegov talenat."

24-godišnji Brazilac je nakon potpisanog ugovora izjavio: "Pošto sam prvi Brazilac koji potpisao za United osjećam se veoma posebnim. Ovo je najveća prilika u mojem životu. Imao sam ponude i od ostalih klubova, ali oni nisu Manchester United. Obećavam navijačima da ću na terenu dati sve od sebe kako bi pomogao ekipi."