sport
151

KK Holidey ponosan na rezultate karate reprezentacije BiH, ali i svog člana Sanina Kanlića

Piše: E. A.
Najbolji goraždanski karatista i bh reprezentativac Sanin Kanlić osvojio je treće mjesto u Limassolu na Kipru gdje je upravo održano 43. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore (U-21).

Reprezentativci BIH napravili su odličan rezultat, a Sanin Kanlić koji je nastupio u kategoriji mlađi seniori (U-21, +84kg) ponosno je ponio bronzanu medalju.

Prema informacijama njegovog trenera Mensura Ćurovića Roke, Sanin je u prvom kolu pobijedio reprezentativca Slovačke rezultatom 5:0, u drugom kolu je pobijedio reprezentativca Makedonije 2:1, dok je u trećem kolu nažalost poražen od reprezentativca Hrvatske na izjašnjavanje sudija kod rezultata 6:6 iako je tokom meča vodio rezultatom 5:0.

U prvoj borbi za 3. mjesto savladao je reprezentativca Estonije 6:0, a onda je u drugoj borbi za 3. mjesto pobijedio reprezentativca Srbije 3:1.

"Mi upućujemo iskrene čestitke našem Saninu na ovom odličnom rezultatu, a tako i svim reprezentativcima, njihovim roditeljima, Stručnom štabu reprezentacije, kao i klubovima i njihovim trenerima na ovako sjajnim rezultatima", poručili su članovi Uprave i svi karatisti KK Holiday Goražde čiji je Sanin član.

Na EP su učestvovala 973 mlada karataša i karatašica iz 48 zemalja, a Bosnu i Hercegovinu je predstavljalo 28 takmičara. Pored Kanlića, najsjajnija odličja izborili su junior Marin Brkić, član KK Neretva iz Mostara, u kategoriji do 76 kg, i kadet Hamza Čajić (KK Orka, Lukavac) do 70 kg, dok su bronzu u kadetskoj konkurenciji osvojili Eldin Hajdarpašić (KK Šampion, Ilidža) do 52 kg i Dina Mahmud (KK Tuzla Sinbra) više od 54 kg.