sport
1.2k

Kickboxerski spektakl u Oberhausenu: Može li Badr Hari skinuti Rica Verhoevena sa trona?

Piše: E. B.
Badr Hari i Rico Verhoeven (Foto: Glory)
Badr Hari i Rico Verhoeven (Foto: Glory)
Večeras u Oberhausenu sa početkom u 22 sata svjedočit ćemo najvećoj kickboxerskoj borbi u 2016. godini između Rica Verhoevena i Badr Harija.

Verhoeven (27) je trenutno najbolji kickboxer svijeta u teškoj kategoriji, a izazivač mu je 32-godišnji marokansko-holandski "bad boy" Hari.

Ova dva titana (Verhoeven 196 cm/117 kg, Hari 197 cm/115 kg) večeras će u Njemačkoj učestvovati u borbi u okviru organizacije Glory koja okuplja najbolje kickboxere svijeta, a interesovanje za jednu kickboxersku borbu nije bilo veće od 2012. kada je osnovan Glory.

Podsjetimo, tada su na turniru među 16 takmičara nastupili legendarni Peter Aerts, Remy Bonjasky, Daniel Ghita, Gokhan Saki, Errol Zimmerman..., a turnir je osvojio Semmy Schilt.

Upravo je Schilt u drugoj borbi savladao tada 23-godišnjeg Verhoevena, kojem je to bio jedini poraz u okviru Gloryja.

Od tada Holanđanin, koji ima skor 49-10 u karijeri, je dobio sve borbe u okviru Gloryja i pet puta je odbranio titulu u teškoj katregoriji, a Hari, koji u karijeri ima nevjerovatan skor 106-12 je, čini se, jedini borac koji ga može skinuti sa trona.

Program počinje u 18 sati, a prije duela Verhoevena i Harija bit će 13 borbi, te se očekuje da duel titana počne oko 22 sata. Prenos je omogućen putem pay-per-view kanala, kao i na kanalu Arena Sport 5.