sport
0

Karatisti sa Ilidže najuspješniji na prvenstvu u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici u subotu je održan 5. međunarodni karate turnir Zenica Open koji je okupio takmičare iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Na prvenstvu je učestvovalo preko 40 klubova iz tri zemlje, a najuspješniji, ujedno i najbrojniji bili su članovi Karate kluba Champion Ilidža koji su sa 33 takmičara osvojili 12 zlatnih, tri srebrne i 12 bronzanih medalja.

Na drugom mjestu našli su se karatisti Karate kluba Perfekt iz Sarajeva koji su imali 19 takmičara koji su osvojili šest zlatnih, četiri srebrne i 13 bronzanih medalja. Trećeplasirani je bio KK Internacional iz Zenice koji je sa 18 takmičara osvojio pet zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih medalja.

Prema riječima organizatora takmičari su pokazali kvalitetne borbe i demonstraciju borilačkih vještina kao i svake godine godine, a vjeruje da će se kontinuitet nastaviti i u budućnosti. Ovogodišnji turnir je bio i izborni za članove karate reprezentacije Bih koja će učestvovati na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Na ovogodišnjem karate prvenstvu Zenica Open nisu nastupili takmičari iz Srbije zbog izbornih obaveza, ali brojka od 369 takmičara održala je kontinuitet interesovanja za jedno od najvećih prvenstava u regiji.