sport
0

Karate: Bh juniorima bronza, juniorke u finalu EP u Trstu

FENA
Muška juniorska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je bronzanu medalju u ekipnim borbama na 35. evropskom prvenstvu u Trstu, dok se naša ženska juniorska selekcija plasirala u finale.

Mladi karatisti BiH nakon što su u 1. kolu bili slobodni u daljem takmičanju nanizali su tri pobjede. U borbi za ulazak u finale zaustavljeni su od vršnjaka iz Srbije sa 3:2.

Juniori BiH nastupili su u sastavu: Alem Kupusović, Mate Hodak, Toni Biokšić, Damir Zadro, Nermin Sinanović, Haris Slato, Tarik Lušija i Elvir Mašović.

Ženska ekipa u sastavu Dijana Okanović, Sandra Ibrahimefendić, Edina Ćatibušić i Lana Džidić, plasirala se u finale. Nakon četiri pobjede juniorke BiH u polufinalu su bile bolje od ekipe Rusije sa 2:1. U borbi za zlato ekipa BiH će se danas u 16.30 sati boriti s reprezentacijom Hrvatske.

Prvog i drugog dana prvenstva bh. mladi karatisti osvojili su četiri medalje, u kadetskoj konkurenciji Haris Sujković (do 71 kg), osvojio je srebro, Meris Muhović (do 65 kg) i Senad Vuković (do 70 kg) osvojili su broznu, dok je isto odličje izborio junior Tarik Lušija (do 65 kg).

Na prvenstvu, koje se završava večeras, učestvuje više od 500 mladih karataša i karatašica iz 52 zemalja.