sport
147

Karatašice Mladosti iz Viteza uspješne na turniru u Samoboru

FENA
Karatašice "Mladosti" iz Viteza vratile su se sinoć s turnira u Samoboru (RH). Riječ je o najvećem turniru u regiji i jednom od najvećih u svijetu. Na njemu je nastupilo 1.428 takmičara iz 19 evropskih zemalja.

Karatašicama iz Viteza ovaj turnir dobro je došao za provjeru forme pred Evropsko prvenstvo u karateu koje će se održati u Turskoj od 8. do 10. februara.

Vitežanke su pokazale dobru formu, a osvojile su i tri medalje, dvije bronzane u kategoriji kadetkinja i jednu srebrna u seniorskoj kategoriji.

Šef stručnog stožera Karate kluba "Mladost" Aldin Adilović zadovoljan je postignutim rezultatima i cjelokupnim ciklusom priprema takmičarki za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Mi smo u pripremnoj fazi treninga imali velikih problema jer su reprezentativke morale trenirati u hladnim dvoranama, a jedan dio treninga radile su čak i u garažama. Nadamo se da će sve nivoe vlasti, od općinske do državne, naći razumijevanja i prepoznati naš trud, rad i uspjeh te nam pomoći da pozitvno riješimo pitanje odlaska naših reprezentativki na Evropsko prvenstvo", kazao je Adilović.