sport
607

Kapiten Delalić: Još jednom smo dokazali da smo najbolji na svijetu

FENA
Slavlje naših odbojkaša (Foto: BH Fanaticos)
Slavlje naših odbojkaša (Foto: BH Fanaticos)
Osvojili smo devetu titulu evropskog prvaka zaredom i još jednom pokazali da smo najbolji na svijetu. Nije slučajno što su sve tri titule, evropska, svjetska i paraolimpijska u Bosni i Hercegovini, izjavio je Feni kapiten reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić nakon pobjede nad Njemačkom od 3:0 u finalu Evropskog prvenstva u Warendorfu.

Podsjetio je da je BiH sve ekipe pobijedila rezultatom 3:0 čime je i u Njemačkoj pokazala svoju snagu. Zahvalio je i navijačima BiH koji žive u Njemačkoj i Holandiji i koji su došli da ih podrže "pa je u finalnoj utakmici izgledalo da smo mi domaćini, a ne reprezentacija Njemačke".

Finalna utakmica bila je nešto teža za reprezentativce BiH od prethodnih na prvenstvu.

"Svako finale je teško, bez obzira na to koji je protivnik. Treći set koji je završen rezultatom 25:23 možda je bio i najteži, ali mislim da smo i mi tu malo popustili, pala nam je koncentracija i mislili smo da će neko doći za nas da završi utakmicu pa su se oni malo približili. No, uspjeli smo da pobijedimo i da ne prepustimo set nijednoj reprezentaciji", kazao je Delalić.

Sljedeći cilj za reprezentaciju BiH su paraolimpijske igre u Rio de Janeiru.

"Tamo idemo također da odbranimo titulu. Sigurno da će biti izuzetno teško jer svi vole da igraju s prvacima, da ih skinu s trona. To im zasad teško polazi za rukom" dodao je kapiten bh. reprezentacije.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci trebalo bi da doputuje u Sarajevo sutra u večernjim satima.