sport
129

Kapiten bh. odbojkaša: Nadam se da će naša titula biti motiv više Zmajevima

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci večeras je podigao još jedan pehar, onaj najsjajniji, osvajača Svjetskog prvenstva.

Bh. odbojkaši su na Svjetskom prvenstvu u poljskom Elblagu u finalu savladali Brazil sa 3:1 u setovima te će se kući vratiti sa još jednim zlatom.

Kapiten Sabahudin Delalić kaže da im nije bilo nimalo lako, pogotovo ne u drugom i četvrtom setu.

"Onda smo pokazali našu snagu i da smo istinski svjetski prvaci. U trećem setu smo ih dobili sa 25:7 i mislim da smo ih ponizili. Onda se desio i taj četvrti set. Nekako nam se u zadnje vrijeme dešava kao da čekamo da neko umjesto dođe i završi utakmicu", kaže Delalić za Klix.ba.

Upravo je taj pobjedonosni set bio najduži i najneizvjesniji u kojem se igrao poen za poenom. Na kraju su bh. odbojkaši dobili 28:26 i osvojili titulu svjetskog prvaka.

"Ovo nam je možda i najdraža titula od svih. Sad smo kroz šalu komentarisali da smo kao bokseri objedinili tri titule, tri pojasa... Ovo je dobra uvertira za večerašnju utakmicu Zmajeva. Iskoristio bih priliku i poželio im sreću u utakmici protiv Nigerije. Nadam se da će im naša titula biti motiv u svakom slučaju", dodaje Delalić.

Svjetski prvaci u sjedećoj odbojci će večeras gledati Zmajeve u jednom restoranu u poljskom Elblagu.