sport
0

VIDEO / Kanadskom hokejašu prijeti zatvor zbog brutalnog starta

Totalsport
Potencijalni hokejaš NHL ekipe Atlanta Trashersa Patrice Cormier mogao bi završiti u zatvoru zbog udaranja suparničkog igrača tokom juniorske utakmice Quebec Major Junior Hockey Leaguea.

Annie-Claude Bergeron, glasnogovornica ureda tužitelja u Rouyn-Norandi, objasnila je kako je Cormier optužen za napad koji je uzrokovao povredu.

Cormier (19), napadač Rouyn-Noranda Huskiesa, suspendiran je 25. januara do kraja sezone jer je u utakmici protiv Quebec Rempartsa, laktom u čeljust pogodio Mikaela Tama koji je završio na ledu s konvulzijama. Cormier će se 12. jula pojaviti na sudu, a ukoliko bude osuđen, prijeti mu kazna od 18 mjeseci zatvora.

Nesretni Tam je nakon incidenta proveo noć u bolnici, ali se uskoro ipak vratio utakmicama. Ironija u cijeloj priči je da je 8. marta i sam bio suspendiran na dvije utakmice zbog udaranja suparnika.

Cormier je bio kapiten kanadske juniorske reprezentacije, a 2008. su ga u drugoj rundi drafta izabrali New Jersey Devilsi. S njima je potpisao trogodišnji ugovor, ali je tokom ove sezone poslan u Atlantu, kao dio velike razmjene u kojoj je Ilja Kovaljčuk pojačao Devilse.