sport
184

Kako su sarajevski polumaraton i Titova ulica izgledali iz ptičije perspektive

Piše: I. P.
Deseti Sarajevo Coca-Cola polumaraton je iza nas, a kako je ovaj veličanstveni sportski događaj izgledao iz zraka pogledajte u priloženom videu.

Sarajevski polumaraton pokušala je pokvariti kasna ljetna kiša, ali je uprkos tome održano vjerovatno najznačajnije izdanje ove sada već tradicionalne manifestacije ljudske izdržljivosti.

Pored dominacije trkača iz mađarske, ali i primjetne uspješnosti naših sportista, polumaraton je obilježio slijepi mladić Mustafa Mehić Mujče koji je prolaskom kroz cilj postao prvi slabovidni učesnik nekog polumaratona u regionu.

“Uspjeli smo jubilarni deseti put napraviti događaj koji je Sarajevo učinio gradom koji promovira trčanje i zdrav način života te svake godine sve više privlači pažnju takmičara i takmičarki iz cijelog svijeta“, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon koje je glavni organizator ovog događaja.

On je dodao da su se danas na ulicama Sarajeva okupilo rekordnih 2.500 učesnika i učesnica iz više od 30 zemalja koji su učinili ovaj sportski događaj jednim od najpozitivnijih priča u Sarajevu.