sport
124

"Kakanjski dani": Trka podrške za Tuku stazom na kojoj je naš atletičar ostvario prvu pobjedu

Klix.ba
Foto: Press služba Općine Kakanj
Foto: Press služba Općine Kakanj
U okviru Kulturno-sportske manifestacije "Kakanjski dani 2016", 2. augusta sa početkom u 17:00 sati, bit će održana ulična trka pod nazivom "Trka podrške za Amela Tuku (na 800 m)", saopćeno je iz press službe Općine Kakanj.

Ulična utrka će biti održana na glavnoj cesti cijelom dužinom ulice Alije Izetbegovića, tačnije od kružnog toka na centru do centralne pozornice. Radi se o stazi na kojoj je Amel kao srednjoškolac ostvario svoju prvu pobjedu.

Utrka će se sastojati od tri kategorije: djevojčice (sve zainteresirane), dječaci do 15 godina i odrasli. Za prvo, drugo i treće mjesto osigurane su nagrade i priznanja.

Prijave se mogu uputiti na broj telefona: 032/771-920, svakog radnog dana, od 7:30 do 15:30 sati, a najkasnije do 1. augusta do 15:30 sati.

"Kao iskreni znak podrške našem atletskom olimpijcu i sugrađanu Amelu Tuki, dođite i istrčite navedenu dionicu. Neki će to napraviti u takmičarskom duhu, a mi ostali otvorimo srce i ovim sportskim gestom (istrčavanjem dionice) pokažimo da smo uz našeg Amela. Pozivamo sve građane da prisustvuju ovom nadasve zanimljivom sportskom događaju koji bi nam mogao iznjedriti novu atletsku zvijezdu koja bi u budućnosti mogla ponosno predstavljati naš Kakanj", stoji u saopćenju press službe Općine Kakanj.