Na rijeci Dravi
0

Kajak kanu klubu "Vrbas" 11 medalja na takmičenju u Hrvatskoj

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Članovi banjalučkog Kajak kanu kluba (KKK) "Vrbas" osvojili su 11 medalja na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama u Varaždinu na rijeci Dravi, rečeno je Srni u ovom klubu.

"Na ovom prvenstvu, u disciplinama spust, sprint i slalom za sve uzraste, sa uspjehom su nastupili kajakaši kanuisti banjalučkog Vrbasa", rekao je Srni sekretar ovog kluba Nikola Stanković.

On je istakao da su na prvenstvu, koje je održano proteklog vikenda, učestvovali klubovi iz Makedonije, Hrvatske, Slovenije i BiH, a KKK "Vrbas" nastupio je sa devet takmičara u svim disciplinama i kategorijama.

Stanković je rekao da su, osim osvojenih medalja, za pohvalu rezultati Olge Babić u disciplini K1 juniori, koja je osvojila četvrto mjesto u spustu i sprintu, te Borisa Vranješa u istoj disciplini, koji je osvojio peto mjesto u sprintu i šesto mjesto u spustu.

"Boris Vranješ, Olga Babić, Marija Mićić, Vedran Šoškan i Damjan Tomić polaznici su ovogodišnje škole kajaka KKK Vrbas i samim tim njihovi rezultati su još više nego uspješni, ako se uzme u obzir da su u ovom sportu svega dva mjeseca", rekao je Stanković.

On je pojasnio da je Olga Babić nastupila u izuzetno teškoj konkurenciju, jer su djevojke od nje starije tri godine.

"Gledajuci starosnu razliku i razliku u vremenu treniranja, možemo samo da zaključimo da je pred mladom Olgom i ekipom ovog kluba svijetla budućnost i još sjajniji rezultati", ocijenio je Stanković.