sport
629

Kadetski reprezentativac Toni Miletić osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u džudou

Klix.ba
Kadetski reprezentativac BiH i takmičar Judo kluba Bosna Toni Miletić, osvojio je treće mjesto na Svjetskom kadetskom judo prvenstvu koje se od 5. augusta održava u Sarajevu.

Miletić se takmičio u kategoriji do 81 kilograma i na najbolji način odbranio boje BiH, te je bio jedini od svih bh. predstavnika koji se popeo se na pobjedničko postolje.

Do ovog najvažnijeg rezultata za naš tim Miletić je došao savladavši predstavnike Uzbekistana, Francuske, Mongolije, a za treće mjesto i bronzanu medalju savladao je nimalo laganog protivnika iz Gruzije.

Toni Miletić inače ima kontinuitet u rezultatima jer je samo ove godine bio prvak BiH i FBiH, treći na Balkanskom Judo prvenstvu koje je održano u Rumuniji, te drugi na Evropskom kupu u Poljskoj i treći na Evropskom kupu u Zagrebu.

Podsjećamo od 05. do 09. augusta u Sarajevu se održava Svjetsko kadetsko Judo prvenstvo U18. Čast da bude domaćin ovog velikog sportskog događaja Judo savezu BiH pripala je nakon uspješne organizacije triju evropskih prvenstava i devet evropskih kupova.

Na prvenstvu učestvuje više od 600 takmičara iz 70 zemalja, što je najveći broj zemalja na jednom takmičenju koje je ikada održano u BiH, a održava se u dvorani Juan Antonio Samaranch.

Fond turnira je 63.000 dolara, a osim pojedinačnih održavaju se i ekipna takmičenja.