Saradnja
0

K1 i SportSport.ba zajedno za bh. sport

Sarajevo-x.com
Mirza Dautbegović - urednik SportSport.ba
Mirza Dautbegović - urednik SportSport.ba
Novi bosanskohercegovački televizijski projekat pod nazivom K1, o kome se sve više govori u posljednje vrijeme, predstavljat će interesantnu kombinaciju savremenog pristupa televizijskom emitovanju baziranom na kablovskim sistemima i modernim tehnologijama, te partnerskim pristupom kreiranju TV-sadržaja putem razmjene programa i informacija sa relevantnim medijskim i drugim kućama u zemlji i inostranstvu.

Ugovorom o partnerstvu koji je danas potpisan u prostorijama krovne kompanije "Solid State Productions", na vrhu Energoinvestovog solitera u Sarajevu, televizijski kanal K1 izrazio je opredjeljenje ka vrhunskom kvalitetu u kreiranja programa ili, u ovom slučaju, njegovog sportskog segmenta.

Ovim ugovorom SportSport.ba, vodeći sportski web-portal u zemlji, postaje glavni oslonac sportske redakcije televizijskog programa K1, kao i jedan od važnih digitalnih kanala za distribuciju sportskog videosadržaja, saopšteno je iz "Solid State Productionsa".

Kako je precizirano, ekipa vrhunskih sportskih novinara portala SportSport.ba direktno i bez utjecaja će učestvovati u kreiranju sportskog programa kanala K1, dok će K1 staviti svoje tehničke resurse u službu izvještanja sa sportskih borilišta i promocije bosanskohercegovačkog sporta.

“Veoma mi je drago što ljudi iz K1 i 'Solid State Productions' prepoznali naš kvalitet i što su spremni da nam se pridruže i da nas podrže u našoj misiji”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Mirza Dautbegović, urednik portala SportSport.ba. “Ovom saradnjom doći će do velikog napretka u izvještavanju sa domaćih sportskih terena od kojeg će najveću korist imati naši čitaoci i gledaoci kanala K1. K1 u ovaj projekat ulazi sa nizom sjajnih ideja. Pokazali su se kao vrlo otvoreni za sve koncepte koje smo ponudili. Oduševljen sam njihovim pristupom i ispred SportSport.ba želim reći da nam je čast da smo dobili priliku da budemo dio jednog ovako pozitivnog talasa.

Uskoro očekuju novinarsko pojačanje

Saradnja K1 i SportSport.ba podići će praksu izvještavanja sa bh. sportskih terena na novi nivo koji do sada nije viđen u domaćem web ili TV-prostoru. Uz velike tehničke kapacitete, koje obezbjeđuje "Solid State Productions", za kvalitetnu realizaciju osmisljenog programskog koncepta bit će neophodan i angažman dodatnog tima novinarskih profesionalaca.

“Jasno nam je da ozbiljne planove koje imamo ne možemo realizovati bez kadrovskih ‘pojačanja’. Već sada mogu obećati da ćemo u narednom periodu predstaviti još neka velika imena sportskog novinarstva koja će osnažiti naš tim”, napomenuo je Dautbegović.