sport
2

Joshua i Kličko ipak se neće boriti ove godine  

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Svjetski prvak u teškoj kategoriji po IBF verziji Anthony Joshua i Ukrajinac Vladimir Kličko ipak se neće boriti ove godine, ali bi se meč mogao održati na proljeće iduće godine.

Joshua i Kličko su bili blizu dogovora da se bore 10. decembra u Manchesteru, ali je bivši svjetski prvak otkazao borbu zbog povrede, javlja BBC.

Promoter Eddi Hearn je objavio da će se meč za titule po verzijama WBO i WBA održati najvjerovatnije u martu ili aprilu i to u Cardiffu na stadionu Millenium (sada Principality Stadion).

"Još pregovaramo. Stadion Millenium ima pokretni krov i postoji mogućnost da se Joshua i Kličko tamo bore", rekao je Hearn.

Britanskom bokseru Tysonu Furyju oduzete su titule svjetskog prvaka u WBA i WBO verziji nakon što je priznao da je uzimao kokain.

Kličko, koji ima 64 pobjede i četiri poraza u karijeri, izgubio je naslov svjetskog prvaka po verzijama WBA, WBO i IBF u meču protiv Furyja 2015.

Joshua je osvojio naslov prvaka po verziji IBF, nakon što je oduzeta Furyju jer se nije htio boriti s izazivačem, pobjedom nad Charlesom Martinom u aprilu.