sport
0

Jonathan Paredes izveo najbolji skok preliminarne serije Red Bull Cliff Divinga

FENA
Na Starom mostu u Mostaru u petak je održana prva preliminarna serija skokova u okviru natjecanja Red Bull Cliff Diving, a najbolji rezultat ostvario je Meksikanac Jonathan Paredes koji je tako na najljepši način proslavio svoj rođendan. Drugi najbolji skok s 27 metara visoke skakaonice izveo je vodeći u ukupnom poretku natjecanja Britanac Gary Hunt, a treći je bio Amerikanac Andy Jones.

Glavni dio natjecanja održat će se u subotu, s početkom u 15:30, kada će 14 skakača, koliko ih sudjeluje na natjecanju u Mostaru, izvesti još tri skoka, a pobjednik će biti skakač s najvećom ukupnom ocjenom u koju se ubraja i ocjena današnjeg skoka.

Natjecanje u Mostaru šesto je u kalendaru Red Bull Cliff Divinga od ukupno osam planiranih u 2015. godinu.

Na svih pet ovogodišnjih natjecanja pobjedu je odnio Gary Hunt, koji je ujedno i branitelj naslova ukupnog pobjednika 2014. godine.

Red Bull Cliff Diving ekstremni je sport čija se natjecanja održavaju od 2009. godine.

Od travnja do rujna najbolji svjetski visinski skakači u vodu obići će najljepša prirodna i urbana okruženja u Europi, Južnoj i Sjevernoj Americi.

Završni turnir, kojim će sezona biti zaokružena, bit će ujedno jubilarno 50. natjecanje u povijesti ovog sporta, održat će se u baskijskom gradu Bilbau 26. rujna.