Teška bolest legende boksa
0

Joe Frazier hospitalizovan, boluje od karcinoma jetre

Sarajevo-x.com
Joe Frazier
Joe Frazier
Bokserska legenda Joe Frazier, koji se tri puta borio protiv Muhammada Alija, boluje od karcinoma jetre i hospitaliovan je zbog pogoršavanja stanja. Njegov menadžer Leslie Wolff rekao je da je Fraizer smješten u bolnici Philadelphia.

"On je zaista pravi gospodin. Prije četiri sedmice mu je dijagnosticiran karcinom, ali on se drži hrabro. Samo on i Muhammad Ali su prave legende boksa", rekao je Wolff, prenosi CNN.

Frazier, čiji je nadimak bio "Smokin' Joe", koristio je svoju ljevicu koja je uvijek bila nezaustavljiva. On se povukao sa 34 profesionalne pobjede i četiri poraza. Frazier se borio u teškoj kategoriji u doba slavnih Georgea Foremana, Oscara Bonavena, Joea Bugnera i Jimmya Ellisa. Mjesto u historiji boksa obezbjedili su mu mečevi protiv Alija.

Najpoznatiji meč između Fraziera i Alija bio je u 1971.godini u Madison Square Gardenu i ta je borba nazvana "Borba vijeka". U 15. rundi, Fraizer je nokautirao Alia snažnim udarcem u njegovu vilicu. Ovo je bio prvi profesionalni poraz Mohammada Alija.

Nakon tri godine sastali su se ponovo i Ali je pobjedio, a godinu nakon toga sastali su se i posljednji put u glavnom gradu Filipina, Manili, i taj meč nazvan je "Thrilla in Manila". Ali je pobjedio i u tom meču, jer su Fraizerovi menadžeri predali meč zbog toga što su mu oči natekle i ništa nije vidio. Ipak, Ali je kasnije priznao da je on bio taj koji nikad bliže nije bio smrti.