sport
20

Jedanaest dana do drugog Sarajevo Grand Prixa, prijave još traju

Klix.ba
Ostalo je svega 11 dana do drugog Sarajevo Grand Prixa. Pripreme teku po planu, a organizatori poručuju da još uvijek nije kasno za prijavu.

SGP ima dvije vožnje, jedna je takmičarska i na nju se mogu prijaviti samo licencirani biciklisti i klubovi. Na takmičarski dio se ne mogu prijaviti rekreativci, no za njih je organizirana druga vožnja, koju mogu voziti svi koji imaju ispravan bicikl.

Dovoljno se prijaviti na www.sarajevograndprix.com i tako rezervisati svoje mjesto na ovogodišnjem SGP-u. Svi zaljubljenici u biciklizam, koji se prijave na rekreativnu vožnju, imaju jedinstvenu priliku učestvovati u obaranju Guinnessovog rekorda u najdužoj biciklističkoj liniji.

Vožnja će krenuti ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, gdje rekreativci trebaju doći najkasnije do 10 sati kako bi se uradila dodatna prijava zbog pravila za Guinnessovu knjigu rekorda.

Od skupštine se ide prema Ilidži, a onda novim biciklističkim stazama prema gradu Sarajevu. Biciklisti moraju biti oprezni, te slušati i pratiti skaute koje će u jednom trenutku praviti jednu liniju, što znači da će biciklisti voziti jedan iza drugog kako bi se pravilno oborio rekord.

Kao i prošle godine, i ove će u fun zoni, između Zemaljskog i Historijskog muzeja biti održano druženje sa biciklistima, a podijelit će se i mnoštvo nagrada za učesnike, od majica, pa do bicikla i dijelova za bicikl koje poklanjaju bicikli.ba.

Ovogodišnji Sarajevo Grand Prix kojeg su podržali BH Telecom i Bingo tržni centri, održat će se 14. juna i ovo je jedinstvena prilika da zajedno još jednom upišemo Bosnu i Hercegovinu u Guinnessovu knjigu rekorda.

Tehničku podršku ove godine dat će BK "Giro di Sarajevo“ i BK "Trek team“.

Prijaviti se možete putem oficijelne stranice www.sarajevograndprix.com. A sva dešavanja se mogu pratiti i na Facebook stranici https://www.facebook.com/sarajevograndprix1

"Pokažimo svima koliko nas ima", poručili su iz organizacije SGP 2015.